Newsletter Psiho-Oncologie Noiembrie 2016

Stimați Colegi,

 

  1. Privitor la organizarea în România, în anul 2020, a Congresului Mondial de Psiho-Oncologie, vă informăm că în luna noiembrie au început discuțiile cu instituțiile reprezentative și cu industria farmaceutică din România. Mulțumim mult profesioniștilor care ne sprijină deja în acest demers important. Contribuția dumneavoastră este extrem de importantă, astfel că așteptăm mesajele dumneavoastră cu privire la posibilitățile de sprijin, sponsorizare și colaborare. Vă mulțumim!

 

  1. A fost lansat apelul CANWON pentru Ghidul European privind Cancerul și Munca. Această declarație europeană a fost tradusă în limba română și maghiară și este accesibilă publicului larg aici: http://www.psychooncology.ro/declaration-by-canwon-european-guideline-on-cancer-and-work/. Legat de acest apel, un pas important care se impune este cel de a crea o echipă națională multidisciplinară (de ex. medici, psihologi, psihiatri, asistenți sociali, asistente medicale, supraviețuitori de cancer) responsabilă cu realizarea ghidurilor de suport psihosocial în oncologie. Vă mulțumim și vă așteptăm!

 

  1. Am demarat în luna noiembrie, cu ajutorul voluntarilor APSCO, proiectul de extindere a bazei de date de articole științifice din domeniul psiho-oncologiei. Toate numerele revistei Journal of Psychosocial Oncology (34 de ani) și ale revistei Supportive Care in Cancer (24 de ani) sunt arhivate într-o librărie virtuală care va fi accesibilă colaboratorilor din România.

 

  1. APSCO este partener al proiectului european “Sprijinirea persoanelor afectate de cancer în viața lor socială și profesională – SPAC”, care a început pe 1 septembrie 2016. Prima întălnire cu partenerii s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 10-11 noiembrie. Partenerii SPAC sunt: UMF Cluj-Napoca, Fondatione ANT Italia Onulus, Institut INPRO a.s., Rize Anadolu Saglik Meslek Lisesi și Institutul Postliceal Phoenix. Momentan ne puteți găsi pe Facebook: https://www.facebook.com/SPACERASMUS/.

 

  1. Vă așteptăm în continuare să vă alăturați echipei de psiho-oncologie din România prin aderarea ca și membru al Societății Internaționale de Psiho-Oncologie, urmând procedura de înscriere de pe situl oficial: http://ipos-society.org/apply/. Taxele pentru toate categoriile de profesioniști (de ex. medic, asistentă medicală, psiholog, asistent social) din România sunt reduse până la finele acestui an (20 $).

 

  1. Asociația APSCO devine membru al Federației Internaționale de Psiho-Oncologie. Pentru a vă înscrie în APSCO vă rugăm completați cererea de aderare, disponibilă aici: https://goo.gl/yMWoRP. Nu avem cotizație de membru, dar este nevoie să completați formularul de aderare. Vă mulțumim și vă așteptăm!

 

  1. Pentru a fi incluși în lista furnizorilor de servicii psihosociale pentru bolnavii de cancer din România, disponibilă ca resursă în aplicația APSCO, vă rugăm să ne transmiteți toate datele dumneavoastră pe acest link: http://goo.gl/forms/E1gVF4spL5. Vă mulțumim!

 

  1. Continuă valorificarea implicării dumneavoastră prin crearea unei baze de date publice cu privire la domeniul psiho-oncologiei din România pe portalul www.psychooncology.ro. Vă mulțumim pentru lucrarea de licență și teza de disertație primite în luna noiembrie. Vă invităm pe fiecare dintre dumneavoastră care a avut lucrarea de licenţă, teza de disertaţie sau alte prezentări publice în aria psihosocială să trimiteți un rezumat sau o scurtă descriere pe adresa: csaba.degi@psychooncology.ro.

 

  1. Revista Cognition, Brain, Behavior. An Interdisciplinary Journal – http://www.cbbjournal.ro/index.php/ro/ – dedică un număr special aspectelor psihosociale ale bolilor tumorale. Aşteptăm cu mare interes apariția în luna decembrie a numărului special, în Volumul XX, Nr. 4.

 

Vă rugăm să ne transmiteți anunțuri, informații utile pe care doriți să le trimiteți colegilor. Vă mulțumim mult!

 

Cu deosebită considerație,

 

degi-laszlo-csaba-poza
și

Drd. Florina Pop, IOCN

Psiholog clinician specialist

florina-pop-poza

###