Komplex onkopszichológiai képzés Erdélyben

Az Országos Onkológiai Intézet (Budapest) pszichoonkológia teamje, dr. Riskó Ágnes vezetésével, és az APSCO Egyesület munkatársai, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Szociológia és Szociális Munka Kar támogatásával, június 2-4 között magyar nyelvű pszichoonkológiai képzést szerveznek, erdélyi segítő szakemberek számára.

imageedit_1_8518614400

A képzés célja az onkológia területén dolgozó vagy más területen daganatos betegeket és hozzátartozóikat támogató segítő szakemberek számára olyan komplex elméleti és gyakorlati tudás átadása, ami segítheti mindennapi munkájukat.

A daganatos megbetegedéssel küzdő emberek és hozzátartozóik lélektani megsegítése, támogatása speciális felkészültséget igényel. Az Országos Onkológiai Intézetben 1989 óta változó létszámmal ugyan, de folyamatosan munkálkodó pszichológus team saját klinikai tapasztalataiból és elméleti tudásából egy komplex onkopszichológiai képzést állított össze az onkológia területén dolgozó szakemberek számára. A Babes-Bolyai Tudományegyetemmel valamint az APSO Egyesülettel ápolt kiváló szakmai kapcsolatnak köszönhetően és e szervezetek támogatásával most ez a képzés először Erdélyben válik elérhetővé.
imageedit_1_9809414364

 

Az OOI pszichológus teamje Kovács Péter vezetésével, Riskó Ágnes szakmai szupervíziója mellett végzi mindennapi munkáját az onkológiai osztályokon. Az onkopszichológiai képzés szervezője Koncz Zsuzsa.

A képzésben a teljes pszichológusi team részt vesz: Gerlinger Lilla, Gődény Anna, Horváth Dóra, Koncz Zsuzsa, Kovács Péter, Lacsán Katalin, Peti Julianna és Riskó Ágnes.

A BBTE és az APSCO részéről Dégi L. Csaba és Lukács Ignác vezeti a képzés szervezését.

 

További információk itt:

Akiről azt hiszik, “csak lóbálja a lábát”

###