Newsletter Psiho-Oncologie Februarie 2017

Stimați colegi,

1. TEDx Târgu Mureș vă invită în data de 11 februarie, de la ora 14.00 la 20.00 la Teatrul Studio pentru o serie de TED talk-uri, având tema Challenging Tomorrow susținute de către Florina Pop, Vizi Imre, Lawrence Warry, Iulia Oprea și David Timiș. Challenging Tomorrow a pornit din dorința de a afla ce presupune provocarea viitorului, cum să ne pregătim pentru schimbare sau cum ne vom adapta la ceea ce urmează. Vă invităm cu drag să participați la acest eveniment interesant!

 

 

2. În luna Ianuarie a acestui an a apărut recenzia Ghidului pentru aparținătorii persoanelor grav bolnave “Alături până în ultima clipă”. Idee și concept: Dachverband Hospiz Österreich. Traducere și adaptare în limba română: Traducerea: Fehér Gobesz Anikó; Lector științific: Conf. Univ. Dr. Dégi László Csaba; Corectură: Lect. Univ. Dr. Faludi Cristina; Adaptare: Mălina Dumitrescu; DTP: Marius Bârlădeanu; Cu sprijinul Hannelore Lascu – în revista PALIATIA, Vol. 10, Nr. 1. Recenzia a fost realizată de către Raluca-Ioana Farcaș, psiholog clinician.

 

 

3. În perioada 25-27 ianuarie 2017 a avut loc reuniunea pentru finalizarea proiectului CANWON: Joining Forces around Europe, la Universitatea Loughborough, UK.

 

 

4. În perioada 31 martie- 1 aprilie 2017 va avea loc a 13-a Conferință a Societății de Psiho-Oncologie din Ungaria. Următoarea adresă de e-mail: pszichoonkologiaitarsasag@gmail.com poate fi utilă pentru trimiterea abstractelor, dar și pentru a afla informații cu privire la Conferință. Înscrierea se poate realiza până în 28 Februarie 2017, iar deadline-ul pentru submiterea abstractelor este 22 februarie 2017.

5. În perioada 29 iunie-1 iulie 2017, în Cluj-Napoca va avea loc cel de al 9-lea Congres Internațional de Psihoterapie Cognitivă. Participarea ca audient sau ca autor al unei lucrări este creditată de către Colegiul Psihologilor din România. Toate detaliile necesare le puteți găsi aici: http://www.iccp2017.org/.

6. În perioada 14-18 August 2017, în Berlin-Germania, se va desfășura a 19-a Conferință Mondială de Psiho-Oncologie IPOS. Vă reamintim că, deadline-ul pentru submiterea abstractului la Conferința Mondială de Psiho-Oncologie IPOS este 15 februarie 2017http://www.ipos2017.com/abstracts.html.

7. Prima Academie de Workshop-uri a Societății Internaționale de Psiho-Oncologie (IPOS) a fost lansată și se pot face înscrierile. Mai multe detalii pot fi accesate la http://www.ipos2017.com/workshops.html.

8. În perioada 24-26 martie 2017 la Ana Hotels, în Poiana Brașov se va desfășura cea de a treia ediție a Conferinței Naționale de Optimizare, Performanță și Calitate în sistemul medical. Publicul țintă este reprezentat de structura de management a spitalelor, reprezentați ai autorităților publice locale care au în gestionare spitale, DSP, CJAS și alte persoane implicate sau interesate de eveniment. Mai multe informații pe http://houston.ro/.

9. Vă așteptăm în continuare să vă alăturați echipei de psiho-oncologie din România prin aderarea ca și membru al Societății Internaționale de Psiho-Oncologie, urmând procedura de înscriere de pe situl oficial: http://ipos-society.org/ipos-now-accepting-new-members-renewal-2017/. Taxele pentru toate categoriile de profesioniști din România sunt reduse pentru anul 2017.

10. Vă reamintim cu bucurie că, toate numerele revistei Journal of Psychosocial Oncology și ale revistei Supportive Care in Cancer au fost arhivate într-o librărie virtuală cu circuit închis care este accesibilă numai membrilor APSCO. Realizarea proiectului de extindere a bazei de date cu articole științifice din domeniul psiho-oncologiei se datorează implicării susținute a Ancăi Monica Sav și a lui Lukács Gyula Ignác. Puteți solicitata acces la librăria virtuală prin email. Pentru a vă înscrie în APSCO vă rugăm completați cererea de aderare, disponibilă aici: https://goo.gl/yMWoRP.

11. Permiteți-ne să vă invităm cu stimă să susțineți Asociația APSCO. Mulțumim mult! Prin formularul atașat puteți direcționa 2% din impozitul anual către APSCO.

 

Vă rugăm să ne transmiteți anunțuri, informații utile pe care doriți să le trimiteți colegilor.

Vă mulțumim mult!

 

Cu deosebită considerație,

Drd. Florina Pop, IOCN

Psiholog clinician specialist

și

 
###