Rákellenes Világnap 2018 – IPOS Survivorship Nemzetközi Kutatás

Örömmel jelentjük be, hogy ma elindítottuk az IPOS Survivorship Study 2018 nemzetközi kutatást. Ezen vizsgálat célja felmérni, hogy az betegek/túlélők és hozzátartozóik miképpen veszik igénybe a jelenleg elérhető klinikai szolgáltatásokat és kutatásokat, valamint feltérképezni a teljesítetlen igényeket, hogy a betegek ezen csoportja optimális ellátásban részesülhessen országszerte. Kérjük kattintson az alábbi linkre a kérdőív kitöltéséhez:

https://redcap.miami.edu/surveys/?s=C8WAJ73KPP

Köszönjük, hogy résztvesz a felmérésünkben! A kérdőív kitöltése 15-50 percet is igénybe vehet, attól függően, hogy milyen korcsoportokkal, betegségcsoportokkal dolgozik. A kérdőív kitöltésére szánt idejével számottevő módon járulhat hozzá – nem csak országosan, hanem nemzetközi szinten is – a daganatos betegséggel küzdők ellátásának kutatásához és klinikai gyakorlatának fejlesztéséhez. Lehetősége van elmenteni és később visszatérni vagy átugrani egyes részeket a kérdőívben. Nagyra értékeljük a kérdőív minél teljesebb kitöltését.

Ha bármikor megszakítaná a kérdőív kitöltését és inkább egy későbbi időpontban térne hozzá vissza, kérem kattintson a “Mentés és visszatérés később” gombra. Ezt követően majd egy üzenet jelenik meg: “Visszatérés kódja” és “Válaszait mentettük!”. Kérjük, jegyezze fel a visszatérés kódját és kattintson a “Bezár” gombra. A böngésző bezárását követően később csak a visszatérés kódja segítségével tudja folytatni a kérdőív kitöltését.

Ha a “Válaszati mentettük” felületet nyitva hagyja, akkor folytathatja a kérdőív kitöltését, amennyiben a lap alján megjelenő “Kitöltés folytatása” gombra kattint, vagy a “Válaszait mentettük” oldalon.

Ha később szeretné folytatni a kérdőív kitöltését és bezárná a “Válaszait mentettük” ablakot, úgy kérjük adja meg e-mail címét az “e-mail címem” rubrikában a “2) kérdőív link a visszatéréshez”. Ezt követően kattintson a “Kérdőív link elküldése” gombra. Válaszul egy e-mailt kap majd a “RedCap Admin” címéről, amely tartalmazza az “IPOS Online Kérdőív” linkjét. A linkre kattintva megjelenik az IPOS Online Kérdőív oldal, ahol az üres rubrikába a visszatérés kódját kell beírni. A kód beírását követően kattintson “Visszatérés kódja megadása” gombra, amivel folytathatja a kérdőív kitöltését.

Ha bezárná az ablakot a kérdőív kitöltése közben anélkül, hogy a “Mentés és visszatérés később” gombra kattintana, egy üzenet jelenik meg, hogy valóban el kívánja e hagyni az oldalt. Ha az “Oldal elhagyása” gombra kattint, minden addigi válasza elveszik. Ha nem szeretné elveszíteni a megadott válaszait, kattintson a “Maradok az oldalon” gombra, hogy bezárja az ablakot, majd kattintson a “Mentés és visszatérés később gombra” az oldal alján.

A nemzetközi vizsgálat 15 nyelven érhető el: katalán, kínai (egyszerűsített és hagyományos), angol, francia, német, hindi, magyar, olasz, japán, koreai, portugál, román, spanyol és török. Köszönjük, hogy részt vesz ebben a felmérésben: https://ipos-society.org/ipos-survivorship-online-survey/.

A munkacsoport nevében,
Dr. Csaba Dégi, Dr. Andrada Pârvu, Drd. Florina Pop

###